Hibrit Ofis Yönetim Sistemi için İK Teknolojisi araçları

Hibrit Ofis Yönetim Sistemi için İK Teknolojisi araçları

Henüz Türkiye’de hibrit çalışma için bir yazılım örneğini duymadım ama paylaşacağım yabancı İK teknolojisi örnekleri hem İK’cılar içi hem de bu tarz yazılımlar geliştirmek isteyenler için ilham verici olabilir. 

Uzaktan çalışmadan sonra şirketler hibrit çalışma denemeleri yapıyorlar. Şüphesiz en zor şey, hangi çalışanların ofiste hangi çalışanların evde çalışacağının planlanıp ofis alanının verimli şekilde kullanılması. Diğer problemler ise ofiste çalışanlar ile uzaktan çalışanların senkronizasyonunu sağlamak.

1- Uzaktan çalışan ve ofiste çalışan kişilerin senkronize olması gerekiyor. Toplantılar da ofistekiler bir toplantı odasında , uzaktan olan ekranda yer alıyor. Yine süreçler ofisten farklı yürürken uzaktan farklı yürüyor. Bu durum süreçlerde kesintiye yol açıyor ve senkronize çalışamıyorlar.

2- Ofis ve uzaktan çalışacak kişilerin planlamasının doğru şekilde yapılması gerekiyor. O hafta çoğu kişinin uzaktan çalışması ile kocaman ofisin sürekli boş kalması işveren maliyetini katlayabiliyor. Tersi durumda ise ofiste oturacak masa bulamamak çalışanı demotive ediyor. İki durumda da İK çözüm yaratmaya çalışıyor ve tüm plansızlık İK’nın sorunu olarak büyüyor.

Çözüm: Uzaktan/ofis senkronizasyonu ve planlama için İK teknolojisi desteği gerekiyor. 

İK Teknolojisi araçları:


1- Stayhome: Bu yazılım ofis verimliliği üzerine kurulmuş. Hibrit ekipleri (Uzaktan ve ofiste çalışan) tek platformda birleştiriyor. Planlama, tasarruf ve optimizasyon yapıyor. AI destekli bir hibrit ofis yönetim sistemi sunuyor. Çalışan evde veya ofis seçeneklerini haftalık seçiyor ve AI destekli sistem ayarlamayı yapıyor. Çok sayıda uzaktan çalışma app’i ile de entegrasyonları var. İK’yı ve yönetimi büyük bir keşmekeşten kurtarabilir böyle bir yazılım. Ücretsiz demo özelliğini deneyebilirsiniz > https://stayhome.ai

2- Workrowd: Bu yazılım ise daha çok hibrit şirket kültürünü güçlendirmek üzerine çalılıyor. Çalışanlar aynı yerde olmadığında güçlü bir kültür oluşturmak ve sürdürmek zor olabiliyor. O yüzden buna odaklanıyor bu yazılım. Farklı yerde çalışanlar için dijital buluşma alanları yaratıyor ve şirket kültürünü dijitale taşıyor. Çalışan bağlılığını ve üretkenliği arttırdığını belirtiyor. Çalışan topluluğu ve kulüplerini destekliyor. Sohbet, belgeler, etkinlikler gibi bölümleri de mevcut. Yine tüm süreçlerde AI desteği veriyor ve planlama, takvim, davet, LCV gibi süreçleri kolaylaştırıyor > workrowd.com

Dijital İK

Bu yazı 6 Ekim 2021 tarihinde Cengiz Çatalkaya tarafından yazılmıştır.

Dijital-İK Üyelik
Dijital İK hakkında gelişmeler ve Dijital İK Proje süreçleri için Üye Olun